Verighete aur – să optăm pentru aur negru sau pentru aur albastru?

Știai că atunci când spui verighete aur poți spune verighete aur negru sau verighete aur albastru? Există foarte multe modele verighete. Atât verighete aur, cât și verighete diamant. Indiferent de ce modele verighete ai alege tu și partenerul tău, însă, trebuie ca acestea să fie exact așa cum vă doriți.

În acest sens, există foarte multe persoane care merg pe varianta de verighete aur clasice sau verighete diamant. Dar există și persoane care vor ceva diferit. La ce mă refer? Ei bine, dacă majoritatea se îndreaptă spre inel logodnă aur galben sau aur alb sau verighete aur galben, verighete aur alb, o mică parte preferă abstractul.

Diferitul vine, bineînțeles, la pachet și cu un buget mai mare alocat părții de verighete aur, însă rezultatul este unul spectaculos. Aici, așadar, vorbim despre verighete aur negru sau chiar verighete aur albastru.

Care sunt acele modele verighete sau inel logodnă care te atrag cel mai mult? Preferă cel de lângă tine să depășească barierele clasicului și să mizeze pe modele veroghete mai speciale?

Înainte de a-mi da un răspuns, permite-mi să-ți fac cunoștință cu verighetele din aur negru. Ce este mai exact acest aur negru? Cum se formează el și de ce este atât de iubit în ultima perioadă?

Aurul negru este recunoscut ca fiind unul dintre cele mai căutate metale în materie de bijuterii. Ba mai mult de-atât, pe cât de frumos este, pe atât de elegant, rafinat și sofisticat este.

Toate aceste caracteristici ale aurului negru se datorează compoziției pe care acesta o are. El se poate obține prin alierea mai multor metale, cele mai cunoscute metode de aliere fiind ale rodiului negru și a ruteniului prin procesul de galvanizare.

Și nu în ultimul rând, aurul negru este rezultatul procesului de patinare, adică rezultatul aplicării unor compuși care au la bază sulf și oxigen.

În acest sens, pentru crearea unor verighete aur cât mai sofisticate sau a unui inel logodnă cât mai rafinat, se mai optează și pentru o altă metodă de obținere a aurului negru și anume o tehnică cu laser care face suprafața metalelor de un negru intens.

Și că tot vorbim despre modele verighete, să nu uităm nici partea de verighete aur albastru. Acesta este mult mai rar, însă în combinație cu aurul alb sau aurul negru formează cel mai frumos inel logodnă sau cele mai deosebite modele verighete.

Aurul albastru nu este altceva decât un aliaj al aurului cu indiu și galiu, aliajul indium conținând o proporție de 46% aur și 54% indium.

Tu și partenerul tău de viață ce modele verighete vreți să alegeți? Preferați clasicul sau vreți să optați pentru ceva mai deosebit?

This entry was posted in Afaceri, Stiri, Utile and tagged , , , . Bookmark the permalink.